1/1 – Enkät angående behandling av Hälsoterapeut Berit Markkanen

 

Hur eller av vem fick du rekommenderat att komma till mig?
Fick uppstallning hos Berit med mina hästar.

Vad var orsaken till att du sökte hjälp för dig eller ditt husdjur?  
Har en hund som blir lätt stressad när hon blir lämnad ensam och är i allmänhet väldigt mammig.
Även en häst som var helt sönder stressad, nästan apatisk och ont i större delen av kroppen.

Vilka reflektioner har du haft under behandlingens gång? 
Kändes bra, lite läskigt med hunden då hon fick lite andnings påverkan första dygnet efter första behandligen.

Hur mår du eller ditt husdjur nu? 
Hunden betydligt lugnare och inte fullt så mycket mammig och går bättre att lämna själv. Skulle nog dock behöva återbesök då vi inte behandla så många gånger.
Hästen är lite svårare att läsa av men känns mer positiv och inte lika stressad hela tiden. Hon kan stressa upp sig ibland men inte alls lika mycket som innan när det var konstant.

Kan du tänka dig att rekommendera mig till andra? 
Absolut då det blev positiva resultat och djuren verkade uppleva själva behandlingen behangligt och ganska mysig.

 


 

Jag har sedan länge haft ont i min ländrygg samt att jag har haft ont från gamla skador i min fotled och handled. Har varit hos naprapat mm. men de har endast gett ett kortvarigt resultat och de har inte kunnat hjälpa mig med varken hand- eller fotled.

Denna behandlingsform är mjuk och känns skonsam mot kroppen och har gett mig överraskande resultat! Jag har inte längre bekymmer med något av mina tidigare problem och dessutom upptäcktes nya problem som jag inte tidigare visste om, tillexempel att jag hade ett snett bäckenben.

Kan varmt rekommendera!

Min häst var trång i bogen och hade en felaktig knyckig rörelse i sitt ena framben när han gick. Han hade även svårt att jobba med sitt ena bakben. Efter några behandlingar jobbade han enklare med bakbenet och kunde sträcka ut sig mer i bogen och frambenen. Han blev även lugnare efter behandlingen. Under en behandling kändes det som att han växte några cm då han plötsligt sträckte på sig och tog ett djupt andetag, har aldrig sett något liknande. Efter det så kändes han större och andades på ett lugnare sätt. Superbehandling!

Hästen hade väldigt ont i ryggen och trots sin goda kondition kunde han ibland få flåsattacker, som om han inte fick tillräckligt med luft. Efter behandlingar och sadelbyte försvann hans ömhet i ryggen och efter att Berit jobbat med hans diafragma försvann även flåsattackerna. Dessutom blev han helt annorlunda i sitt sätt, till det bättre. Han fick en helt annan blick i sina ögon och han blev mycket mer nyfiken och sällskaplig. Han hade även knyckningar ibland i sitt baknä, men även detta försvann. Värt varenda krona, jag fick en uppgradering av min häst!

Mvh Fanny


Jag hade dålig hållning och ofta ont i bröstryggen. Smärta i ryggen och huvudvärk fanns dagligen. Kände även att jag hade svårt att andas när jag tränade. Dessutom såg det ut som att jag hade en ”bula” på bröstryggen och att nacken satt för långt fram. I början av behandlingen fick jag hjälp med bäckenet och höften innan vi kunde gå vidare till ryggen och nacken, denna information hade jag aldrig tidigare fått när jag varit hos naprapater och massörer utan de jobbade endast med bröstryggen utan att det ens blev någon skillnad. Efter flera behandlingar kände jag att min hållning blev bättre, trycket över mitt bröst försvann och jag kan nu träna och andas normalt. Dessutom har jag inte längre daglig värk i huvud, nacke och rygg. Tack Berit!

Mvh Alexander


Jag har under flera år haft värk i rygg, höfter och ben och provat många olika behandlingsformer med olika bra och långvariga resultat. Och detta kändes som något som var i linje med vad jag uppfattar att jag behövde.
Hästen visade symtom att han hade ont i ryggen samt hade som dimma/grumlighet i ögonen.

Jag fick först mer värk i samband med behandlingarna, vilket jag förväntade mig eftersom det brukar vara så när något funkar och hjälper. Efter två gånger var jag markant bättre men tyvärr så gick jag på en tidigare inbokad kineseologi behandling, där mitt bäcken manipulerades tillbaka till ”felaktigt” läge igen. Vilket innebar att vi fick börja om igen. Efter ca 4-5 behandlingar så är jag så mycket bättre och mår riktigt bra. Detta är verkligen den första behandlingsform som funkat för mig på ett långsiktigt och hållbart sätt. Det är nu ca 3-4 månader sedan jag fick sista behandlingen och det blir bara bättre och bättre.

Hästen fick genast en livligare blick och redan efter första behandlingen kändes ryggen bättre. Resultatet kom alltså direkt och gjorde stor inverkan på hans välmående. Fick bekräftelse på att vi uppfattat flera av hans signaler om att inte allt stod rätt till. Han fick ett antal behandlingar under några månader och blev successivt bättre och bättre och idag fungerar han på ett mycket bättre sätt och mår mycket bättre.

Jag rekommenderar starkt denna behandlingsmetod!

Åsa